Gender Bender- Week: Kvinnor har hår

Okej så jag kickar igång denna könsrelaterade veckan lite sent, men det har hänt ganska mycket och har varit ganska hektiskt på sistone, och jag tar min panikattack igår som en ursäkt till att jag inte kunde sätta mig ner och blogga djupa ämnen.
I alla fall.

_________________________________________________________________________________
Det har hänt mig många gånger att folk (mest manliga vänner) har kommenterat, rätt skämtsamt, om att jag har en mustasch. Det har inte bara hänt en eller två gånger, utan många. Mååånga.
Och vet ni, det är många som kommer sucka nu och tänka "men herregud, det var bara på skämt". Ja okej, väldigt kul att det fick er att skratta, men för mig var det inte ett dugg roligt.

För at the end of the day, det är nästan givet idag att kvinnor ska vara helt clean shaved och inte ha ett enda hårstrå på kroppen, förutom på huvuet då. Ifall kvinnor har hår ses dem som ohygieniska, okvinnliga, och allmänt onormala. Well let me break it down for you: Kvinnor har hår.

Det är så det är. Kvinnor är också människor. Människor har hår. Troligtvis är det p.g.a. vårt ursprung från aporna, om man nu ska tro på evolutionsteorin. Hursomhelst, människor har hår, det är så det är. Och människor har hår över hela kroppen. Visst, män har kanske en kraftigare hårväxt än kvinnor, men betyder det att kvinnor nu inte har hår alls? Naturligt?

Det har länge setts som äckligt om en kvinna är "hårig" och inte "vårdar sitt yttre", d.v.s. förstör sin hud med en massa kemikalier från parfymerade krämer och rakblad, och för vems trevnad? Oftast inte för deras egen, utan för just männens.

Jag tar illa åt mig när folk säger att jag har mustasch, de säger ju rent ut att jag är okvinnlig och inte lever ut min könsroll som jag borde. Det är rent ut sagt en förolämpning.

Men egentligen, jag borde inte ta åt mig. De kommenterade ju att jag var mänsklig. FÖR JAG HAR OCKSÅ HÅR. JAG ÄR MÄNNISKA. DEAL WITH IT.

Det finns tusen bättre sätt jag hade kunnat skriva detta inlägget på, men med tanke på att jag fortfarande är halvt påverkad av min dubbla dos av Teralén från igår, och basically bara vill knarka min säng just nu, känner jag att detta är höjden av min kapacitet just nu.

Läs gärna den här bloggerskans inlägg om kön och identitet: http://www.arsinoe.se/mer-om-kon-och-identitet/

Hon är väldigt intressant! Nu får detta räcka, stay in touch

Kommentarer

Populära inlägg