Produktiva veckan: Dag 2

Jag minns svagt en undersökning jag gjorde för ett par år sedan, där jag ställde frågor om hälsa och kost. En fråga var om frukost, och ifall man åt frukost eller inte. Jag minns att mer än hälften svarade att de inte åt frukost, vilket är ett essentiellt mål för att hålla sig kvar på topp hela dagen.

Det vanligaste argumentet för de som ej åt frukost var att man helt enkelt inte hade tid på morgonen. Därför är det mer än lämpligt att skriva:

Dag 2: Finns det roliga samt tidssnåla sätt att laga en enkel och näringsrik frukost?

1. Investera i lite frukt och grönsaker
Frukt och grönsaker är inte bara kalorisnåla och innehåller nyttiga vitaminer och mineraler som krävs för att din kropp ska fungera optimalt, de innehåller även fibrer (cellulosa bl.a.) som är en slag gympa för matsmältningssystemet och får dig även att känna dig mätt längre. OCH FÖR GUDS SKULL KÖP HELLRE FRUKT ÄN SOCKERSPRÄNGDA FRUKTJUICER. Snälla. Lika bra att köpa en hel kladdkaka annars.

2. Så mycket näring som möjligt
Om du tror att en bra frukost är kaffe och en banan har du fel! Kroppen behöver få i så många näringsämnen som möjligt genom frukosten, vilket ger dig utrymme att vara kreativ och stöka i köket. Vem säger nej till pannkakor med banan eller våfflor med jordnötssmör på? Där får man i kolhydrater, proteiner, fibrer och fett, det tar inte mer än fem minuter att göra, och smakar underbart!

3. Goa gamla träflisor
Det lättaste och kanske mest populära på morgonen för svenskar måste vara flingor. Enkelt och smidigt. Dock tänk på att de flesta flingor innehåller mycket socker, och kan innehålla lika mycket kalorier som en halv pizza, utan att egentligen göra dig jättemätt. Välj fullkornsflingor istället, kombinerat med lowfat- mjölk eller yoghurt och varför inte toppa av med lite bär, naturens egna underverk! Gröt och müsli är även bra alternativ.

4. ÄGG-cellent
Ägg är så underbart nyttigt så det inte är sant. Gillar man ägg, ät det. Gillar man inte ägg, ät det ändå! Ägg innehåller hela 13 av de essentiella vitaminerna, massa bra aminosyror, proteiner och det finns oändligt med snabba äggrecept!



Ät frukost. Det är snabbt. Det är gott. Det är mysigt. Bajbaj!

Kommentarer

Populära inlägg