Kondisträning för Dummies

Eftersom jag har sprungit i terräng och på asfalt, genom regn och solsken i ett par år nu, tänkte jag att det var dags för en liten dummie guide för alla er som vill röra på fläsket.
Dessutom, att träna är faktiskt skönt (FAKTISKT) för man kan tänka på annat, och släppa loss sitt inre odjur.

Steg 1. BÖRJA SPRING

Det mest essentiella steget: Ta på gympadojorna som ruttnar i garderoben och ut i solen.
Varför? Ja, de positiva hälsoeffekterna vet ju nästan alla redan om, så låt mig säga det alla vill höra istället: Du kommer i form! Och då blir du automatiskt attraktiv enligt vårt samhällets smått vrickade normer!

Steg 2. Klä dig riktigt

Inte nog med att kläder faktiskt påverkar din träning något så otroligt, du ser även ganska proffsig ut där du springer i dina träningsbyxor och linne av polyester.

Och tro det eller ej, dina skor avgör faktiskt hur mycket du orkar springa och hur lättsamt (eller smärtsamt!) det är, så snälla...inga skor från Netto. Jag vet att de är fina, men ta och slösa en slant på riktiga skor. 

Steg 3. Värm upp 

Det låter kanske inte kul, men kommer nog rädda dig från en smärre astmaattack ute på gatan, så upp med Youtube och sök någon femintuers warmup. Dessutom är det alltid ett plus att se sexiga tjejer i shorts eller killar med abs svettas under en uppvärmning :D

Steg 4. MUSIK

Vad vore vi utan musik? Inte mycket. Ta din mp3, mobil, iPod, näktergal whatever med dig, för det kommer få upp din motivation nåt så otoligt!

Steg 5. Do it for the sweets

När du springer så sätts något som kallas metabolism igång, vilket förkortat (nåt så otroligt) är din kropps förmåga att smälta mat. Och efter du sprungit fortsätter du faktiskt att förbränna kalorier i ungefär en halvtimme till! Var det någon som sa att det fanns choklad i skåpet?...


Följ de här stegen och du kommer bli ett maratonproffs! Fast nä... men du kommer må bättre.
*TV Shop röst* Ta hand om din kropp, du har bara en :).

Kommentarer

Populära inlägg